Kokosowy sernik nadziany dżemem malinowym podany z tahini i dżemem
Z mąką kokosową i wiórkami kokosowymi.
Przepyszny, kokosowy, delikatny. Połączenie maliny i kokosa jest nieziemskie, a po dodaniu tahini to już totalny kosmos!
przepis:
250 g twarogu
1 jajko
1 łyżka mąki kokosowej
100 ml mleka
wiórki kokosowe
słodzidło
dżem
Twaróg rozdrabniamy. Dodajemy resztę składników i krótko miksujemy na gładką masę. Przelewamy do foremki, robimy dżemowe floresy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach, następnie studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach.
Wygląda pysznie! Już się nie mogę doczekać pieczenia świątecznego sernika! :)
OdpowiedzUsuńU mnie zwykle jest klasyczny, waniliowy na kruchym spodzie z bezą!
Usuń