niedziela, 20 grudnia 2015

Kokosowy sernik z malinami


Kokosowy sernik nadziany dżemem malinowym podany z tahini i dżemem

Z mąką kokosową i wiórkami kokosowymi.

Przepyszny, kokosowy, delikatny. Połączenie maliny i kokosa jest nieziemskie, a po dodaniu tahini to już totalny kosmos!

przepis:
250 g twarogu
1 jajko
1 łyżka mąki kokosowej
100 ml mleka
wiórki kokosowe
słodzidło
dżem

Twaróg rozdrabniamy. Dodajemy resztę składników i krótko miksujemy na gładką masę. Przelewamy do foremki, robimy dżemowe floresy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach, następnie studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach. 

2 komentarze:

  1. Wygląda pysznie! Już się nie mogę doczekać pieczenia świątecznego sernika! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie zwykle jest klasyczny, waniliowy na kruchym spodzie z bezą!

      Usuń