Marchewkowe naleśniki drożdżowe nadziane orzechowym twarogiem podane z duszoną gruszką i miodem
Twaróg z tartymi orzechami włoskimi, miodem i cynamonem
To był świetny pomysł, żeby sypnąć od tak trochę drożdży. Ten aromat naprawdę się wpasował, nawet jeżeli to był tylko aromat.
Naleśniki były supersłodkie od marchewki, ale gruszka i miód to ostatnio moje "must"!
przepis:
40 g mąki
jajko
120 g puree z ugotowanej marchewki
120 - 150 ml płynu
słodzidło
trochę drożdży (instant)
cynamon
Wszystkie składniki dokładnie miksujemy i odstawiamy na 30 minut. Smażymy na dobrze rozgrzanej, natłuszczonej patelni.
Nie robiłam jeszcze drożdżowych naleśników, czas spróbować :)
OdpowiedzUsuńMuszą być pycha ;)
OdpowiedzUsuń