poniedziałek, 16 listopada 2015

Dynia kawa orzech


Dyniowo-kawowo-orzechowa kasza jaglana z bananem, tahini i masłem orzechowym

Gotowana z masłem orzechowym i na dużej ilości puree z dyni, tylko ze moje puree jest z polskiej, mojej dyni i nie jest ani gęste, ani nie ma takiego głębokiego koloru. 

Dynia i kawa, kawa i orzech, dynia i orzech. Ale dynia, kawa i orzech? Czemu nie! Więcej dobrego w jednej miseczce. 

3 komentarze:

  1. jak zwykle słodko i kremowa- mniam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Genialne połączenie :>
    Ja tam lubię barwę polskich dyń - taki wygaszony pomarańcz, bardziej wpadający w żółć, przypominający kolor liści spadających z drzew...

    OdpowiedzUsuń
  3. Jaglana na słodko jest idealna! :)

    OdpowiedzUsuń