Pietruszkowy krem jaglany z karmelizowaną gruszką i płatkami migdałów
Z puree pietruszkowym i cynamonem. Gruszka karmelizowana z gałą muszkatołową, cynamonem i solą.
Idealne śniadanie. Idealne zestawienie. Idealna konsystencja.
Spróbujcie ją dodać razem z cynamonem, a zakochacie się jak ja.
A jak już będziecie mieli puree, to koniecznie zróbcie sobie kanapkę z pietruszką i nutellą.
przepis:
60 g kaszy jaglanej
1 1/3 płynu
100 g ugotowanej pietruszki
1 łyżka zagęszczacza (u mnie kasza manna)
słodzidło
Kaszę jaglaną prażymy, zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem do wchłonięcia wody. Pietruszkę blendujemy, kaszę także. Łączymy obie masy. Dodajemy coś do zagęszczenia, cynamon. Chłodzimy przez noc w lodówce.
dzisiaj normalnie robię jaglanke!
OdpowiedzUsuńZdjęcie cudowne, a smak pewnie jeszcze lepszy ;)
OdpowiedzUsuń