Marchewkowo-bananowy krem jaglany z bananem i prażonymi orzechami włoskimi
Schłodzony przez noc
Cała jesień w jednej miseczce. Idealnie gęsta. Pomarańczowa jak liście, z orzechami. Zimna, bo jesień jest taka. Lubię jesień, szczególnie taką.
przepis:
(dostosowany dla osób nie muszących jeść 3500 kalorii dziennie)
65g kaszy jaglanej
1 i 1/2 szklanki płynów
duża marchewka
banan
cynamon
słodzidło
Kaszę prażymy, zalewamy wodą i gotujemy. Marchewkę gotujemy. Miksujemy wszystko razem na gładką konsystencję i chłodzimy przez noc w lodówce.
uwielbiam prażyć orzechy, wtedy wydobywa się z nich niepowtarzalny aromat!
OdpowiedzUsuńRzeczywiście, bardzo jesienna miseczka :)
OdpowiedzUsuńkrem jaglany jest przepyszny, a szczególnie marchewkowy ;)
OdpowiedzUsuńoj wygląda baaardzo pysznie :3
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńza to kocham jesień!
OdpowiedzUsuń