kremowa owsianka a'la kogiel mogiel z otrębami i płatkami śniadaniowymi
*przepis:
5 łyżek płatków owsianych
1 szklanka mleka
1 małe jajko
słodzidło
aromat waniliowy
Płatki gotujemy do miękkości na mleku. Dodajemy aromat i słodzidło. Odstawiamy na chwilę do przestygnięcia. W tym czasie oddzielamy żółtko od białka. Ubijamy białko ze szczyptą soli. Żółtko dodajemy do owsianki, i dokładnie mieszamy. Na końcu to samo robimy z ubitym białkiem.
Bierzmowanie minęło bez problemu. Wczorajszy dzień był bardzo aktywny. Uwielbiam zakupy, na które się wybrałem. Okazało się, że wszystkie krótkie spodenki są na mnie za duże! Kupiłem 2 pary, jutro dodam jakieś zdjęcia :D
Niestety na śniadanie zjadłem ciasto z przyjęcia, dlatego nie było wpisu :D
Sama imprezka również była udana. Lubię spędzać czas z rodziną!
Kogel mogel lubiłyśmy gdy mama dodawała nam do niego kakao :) Już nie pamiętamy kiedy jadłyśmy go ostatnio. Śniadanko apetyczne :)
OdpowiedzUsuńTrzeba odświeżyć smaki! :)
UsuńKogiel mogiel to wspomnienie dzieciństwa. :D
OdpowiedzUsuńBardzo szybki do zrobienia, i baardzo słodki :D
UsuńZrobiłam sobie na kolację (owsiankę mogę jeść o każdej porze dnia <3) i wyszła mega pyszna💓
OdpowiedzUsuńOwsianka jest lekkostrawna, więc idealnie nadaje się na kolację! Super że smakowała :D
Usuń