Dyniowo-kokosowe gofry z ricottą, gruszką i syropem klonowym
(z masłem orzechowym i dżemem malinowym)
Gofry - i nic więcej do szczęścia nie potrzeba!
Idealne zaczęcie nowego roku.
przepis:
15 g mąki kokosowej
35g mąki
150g puree z dyni
jajko
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta sody
ew. mleko do konsystencji
słodzidło
olej kokosowy
Wszystkie składniki miksujemy i pieczemy w gofrownicy wysmarowanej olejem kokosowym przez kilka minut.
Szczęśliwego Nowego Roku :))
OdpowiedzUsuńDziekuje serdecznie :)
UsuńNo ładnie tak goframi kusić jak mi się gofrownica zepsuła? :c
OdpowiedzUsuńWszystkiego dobrego w Nowym Roku :D
Ja moją specjalnie od kolegi pożyczyłem :D
UsuńBardzo lubię gofry i z pewnością jadłabym je częściej, ale nie mam gofrownicy, więc nie często jest okazja. Obserwuję :)
OdpowiedzUsuńsmacznyrezultat.blogspot.com - klik!