Pietruszkowo-kokosowy krem z ricotty
Z puree z pietruszki, z mąką i mlekiem kokosowym
Nie wiem co pietruszka ma takiego w sobie, że ją uwielbiam na słodko?
A przepis na coś z tofu ktoś podrzuci? :)
przepis:
200 g ricotty
białko
łyżeczka cukru pudru
puree z 2 średnich pietruszek
1 łyżka mąki kokosowej
20 ml mleka kokosowego
sok z cytryny
słodzidło
Ricottę mieszamy z puree pietruszkowym, odrobiną soku, mąką i mlekiem. Białko ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy puder i chwilę miksujemy. Dodajemy do masy serowej i delikatnie łączymy. Chłodzimy przez noc.
Super pomysł. :) Dobre było?
OdpowiedzUsuńpyszne!
UsuńJa też uwielbiam pietruszkę na słodko, więc uważam, że śniadanko mistrzowskie :)
OdpowiedzUsuńAle ciekawe! ja pietruszki na słodko jeszcze nie jadałam :P
OdpowiedzUsuńBrzmi pysznie :)
OdpowiedzUsuń