Kokosowe flaugnarde z gruszką i tahini
Z mąką, mleczkiem i olejkiem kokosowym oraz kremówką.
Już kiedyś robione, z sezonowymi truskawkami. Teraz w inne wersji, takiej jakiej wolę. Z ukochaną gruszką i z uwielbionym kokosem. To nie mogło się nie udać!
przepis:
25 g mąki pszennej
15 g mąki kokosowej
30 ml śmietany 30%
100 ml mleczka kokosowego *
jajko
szczypta sody oczyszczonej
słodzidło
olej kokosowy
gruszka
Suche składniki przesiewamy, dodajemy jajko, mleko i śmietanę, miksujemy.
Gruszkę myjemy i kroimy (można lekko posypać mąką ziemniaczaną), naczynko smarujemy olejkiem kokosowym. Wlewamy ciasto, wsadzamy gruszkę. Pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach, na ostatnie 2 można włączyć termoobieg.
*lub 30 ml kokosowego oraz 70 mleka
Kuszące :D
OdpowiedzUsuńGruszka, tahini, mleczko kokosowe, mniam!
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńWygląda super, na pewno tak samo smakuje :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda, musiało być pyszne :)
OdpowiedzUsuń