Kokosowy krem z ananasem
Każdy tak zachwala ten krem, a mi jakoś on nie za bardzo podszedł. Może dlatego, ze postanowiłem go schłodzić, kto wie.
przepis:
60 g mąki kokosowej
50 ml mleka kokosowego
jajko
słodzidło
100 ml wody lub mleka + do konsystencji
Mąkę kokosową mieszamy z jajkiem i mleczkiem. W garnuszku gotujemy wodę, wlewamy masę i gotujemy do zgęstnienia, ew. dolewając wody (ja dolałem jakieś kolejne 100 ml). Chłodzimy lub zjadamy ciepłe.
**
**
Tort bezowy z kremem mascarpone udekorowany truskawkami i borówkami
Mój pierwszy tort bezowy, przygotowany z okazji moich 16 urodzin. I musiałem przysięgać że nie ostatni! :D
beza to nie moja bajka, ale taka to bym nie pogardzila :D a ten krem to cudo !!! :D
OdpowiedzUsuńNigdy nie robiłam tego kremu i chętnie spróbuję :)
OdpowiedzUsuń