Szpinakowe placki kokosowe z bananem; spory kawałek ciasta
Fajna sprawa, jeszcze muszę zrobić kakaowe :D
Grube, słodkie i oczywiście - wcale nie czuć szpinaku.
przepis:
100-150 g mrożonego szpinaku
jajko
15 g mąki kokosowej
35 g mąki
40 ml mleczka kokosowego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta sody
słodzidło
Szpinak rozmrażamy, odciskamy z wody (nie wylewamy jej). Miksujemy z resztą składników, dodając wody do odpowiedniej konsystencji. Smażymy pod przykryciem z obu stron.
A wieczorem jeszcze będzie grill urodzinowy mój i dziadka.
Nie mogę się doczekać, bo przygotowałem dwa super torty :D
Szpinak w placuszkach...nigdy nie próbowałam :D
OdpowiedzUsuńWłaśnie dzisiaj myślałam o ciastku ze szpinakiem, a tu kolejna pyszność z takim nietypowym na słodko dodatkiem :)
OdpowiedzUsuń