(v)
Bananowo - kokosowy jagielnik na kokosowym spodzie z pomarańczą moro
Gdy tylko zobaczyłem taki przepis u Natalii, to kusiło mnie, żeby zrobić coś takiego.
Już nawet raz spróbowałem, ale nie miałem mąki kokosowej, więc nawet nie spodziewałem się, że wyjdzie cokolwiek. Ale teraz... teraz to co innego. Teraz było idealnie!
*przepis:
spód
25 g suszonych daktyli (zalanych 40 ml wrzątku)
5 g wiórek kokosowych
7 g mąki kokosowej
20 g zmielonych płatków owsianych
masa
40 g kaszy jaglanej (ugotowanej w szklance wody)
60 g banana
20 g mąki kokosowej
5 g wiórek kokosowych
słodzidło
Daktyle mieszamy z resztą składników. Powinna wyjść plastyczna, gęsta masa. Wykładamy nią dno naczynka wyłożonego papierem do pieczenia.
Kaszę blendujemy z bananem, dodajemy wiórki i mąkę. Masa powinna być bardzo gęsta. Wykładamy na owsiany spód, dociskamy i wyrównujemy. Chłodzimy przez noc.
Śliczne zdjęcia :D
OdpowiedzUsuń