Kakaowe pierogi nadziane buraczanym farszem z mandarynką i mleczkiem kokosowym
Bo jak masz 3 sprawdziany i recytację to się pierogi lepi!
A jakie ja miałem miałem obawy, że nic nie wyjdzie, że się rozwalą i że klapa na maska.
Ale nie, nie. Szacunek. Wyszły idealne.
*przepis:
50 g mąki pełnoziarnistej
10 g mąki pszennej (+20 - 30 g do podsypywania)
10 g kakao
szczypta cynamonu
szczypta soli
ok. 50 ml ciepłej wody
słodzidło
100 - 130 g puree z buraka
Suche składniki przesiewamy, robimy kopczyk i zagniatamy powoli wlewając wodę. Wyrabiamy, ew. dolewamy wody lub dodajemy mąki. Zagniatamy elastyczne ciasto, Na oprószonym mąką blacie cienko rozwałkujemy ciasto i wycinamy koła. Na każde kładziemy odrobinę puree, delikatnie zwilżamy brzegi i sklejamy. Wrzucamy do gotującej się, lekko osolonej wody. Gotujemy 2 minuty od wypłynięcia i wyławiamy.
Super przepis, pierogi wyglądają bardzo apetycznie, aż ślinka cieknie. :-) Uwielbiam kakao i pierogi, więc na pewno jest to ciekawe połączenie. :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie: http://www.fitnesswomen.pl
Ale fantastyczny głęboki kolor! No i połączenie kakao- kokos- burak- nieeebo :)
OdpowiedzUsuńWyglądają genialnie ! Uwielbiam pierogi pod każdą postacią :D
OdpowiedzUsuń