Płatki żytnie na mleko 3,2% z bananem, jabłkiem, serkiem wiejskim i dżemem
Marchewkowe płatki żytnie z bananem, tartym jabłkiem i dżemem
Trudno jest u kogoś, kto nie ma w zwyczaju jadać śniadania i śpi do 10, krzątać się w kuchni i (z przywiezionych z domu składników) robić sobie porządne śniadanie. Ale miło jest, gdy ktoś powie ci "ja też to chcę, zrobisz mi?" i widać jak ze smakiem robi wyjątek, i oglądają Spongeboba w samych piżamach jemy razem.
Ja też tak zawsze mam. Zabieram słoik z płatkami, dodatkami a nawet mleko :)Wstaję trzy godziny przed gospodarzami, bo pora jeść. :)
OdpowiedzUsuńU nas to domena taty. Na co dzień wstaje bardzo wcześnie do pracy, więc w weekend wstanie o 7 to już dla niego niemal w południe. Niezależnie czy w domu czy w gościach przejmuje kuchnię we władanie i robi śniadanie dla wszystkich. Wychodząc z założenia, że jak będzie podane na stole to gospodarze też chętnie zjedzą :D jeszcze nigdy się nie pomylił.
OdpowiedzUsuńTo prawda, zawsze trochę dziwnie oddać się swoim domowym małym rytuałom u kogoś w domu. Ja też jestem przyzwyczajona do wczesnego wstawania, więc często zrywam się przed gospodarzami i robię wtedy śniadanie dla wszystkich :)
OdpowiedzUsuń