"Sernikowa" kasza jaglana zapiekana z ricottą i gruszką
Nie spodziewałem się, że to śniadanie wyjdzie aż takie pyszne! Może nie było takie, jakie miało być, ale i tak smakowało fantastycznie! Słodka gruszka puściła zbyt dużo soku, przez co pokrzyżowała moje plany, ale nie mam jej tego za złe. Śniadanie idealne.
przepis:
60 g kaszy jaglanej
80 g ricotty
jajko
gruszka
cynamon
słodzidło
Wieczorem kaszę jaglaną prażymy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Rano łączymy ją z jajkiem. W natłuszczonym naczynku wykładamy pół masy, na to ścieramy gruszkę. Pozostałą masę łączymy z ricottą i przykrywamy startą gruszkę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczmy 25-30 minut, pod koniec włączając termoobieg, by kasza się zarumieniła.
Ale urosło :)
OdpowiedzUsuńAle cudo *.*
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń