Dyniowo - kokosowe ciasto z fasoli z tahini, wiśniami i cukrem pudrem
Chyba najlepsze jak na razie.
*przepis:
150 g ugotowanej fasoli
jajko
100 g puree z dyni
20 g mąki kokosowej
cynamon
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta sody
słodzidło
Wszystkie składniki blendujemy, przelewamy do naczynka i pieczemy w 180 stopniach przez około 40 minut.
Dawno nie jadłam czegoś dyniowego, muszę to koniecznie zmienić!
OdpowiedzUsuńMniam jakie cuda! :D
OdpowiedzUsuńDyniowo fasolowo = pysznie :)
OdpowiedzUsuńFasolowe z mąką kokosową to jeden z najlepszych jednoporcjowych wypieków jakie robiłam. Z wanilią i sokiem z cytryny. Polecam taką wersję :)
OdpowiedzUsuńI nadziać je łyżką dżemu malinowego - mniam!
Usuń