sobota, 1 sierpnia 2015

67 (nie są to) kanapki z nutellą


brzoskwiniowy pudding razowy chlebowy z brzoskwinią i bananem w słoiku po nutelli


Piekę nutellę już 2 raz, a zaraz będę miał do wykorzystania następny słoiczek! Moja rodzina uwielbia ciasto, do którego idą 2 całe nutelle! Super dla mnie!
Nie wiem co mnie naszło. Kiedyś robiłem kokosowy pudding i był bardzo smaczny. Nie miałem pomysłu, a raczej miałem ich zbyt dużo, więc wybrałem pierwszy z którym się obudziłem. No, połączenie kosmiczne, niebo w słoiku po raz kolejny. Nie dość że mój ulubiony chleb, to jeszcze nutella. Genialne! 


przepis:

 pieczywo
jajko
1/3 szklanki mleka
brzoskwinia
słodzidło


Chleb i brzoskwinie kroimy w kostkę, W miseczce łączymy mleko, jajko, cynamon. Do słoiczka wsypujemy chleb z brzoskwinią i zalewamy to masą jajeczną. Wstrząsamy/mieszamy. Możemy położyć na to kolejną brzoskwinię, lub każdy inny owoc. Pieczemy w 180 stopniach przez 35 minut. 

8 komentarzy:

  1. Kurczę, śledzę Twojego bloga praktycznie od początku, pora by coś w końcu skrobnąć! Uwielbiam Twoje śniadania i bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie. :))

    OdpowiedzUsuń
  2. Brzmi nieźle. Ale o co kaman z tym słoikiem po Nutelli?

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny przepis na śniadanko. Zresztą nie jedyny na twoim blogu :)
    http://nackany-zeszycik.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. wszystko w porządku ? gdzie wpisy? martwię się o Ciebie, co sie dzieje?

    OdpowiedzUsuń
  5. mmm pycha!

    http://worshipingmornings.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń