Marchewkowo - kokosowy krem jaglany z puree z dyni i mleczkiem kokosowym
później pomarańczą
Smaki idealne, gęstość pierwsza klasa. Kolor też niczego sobie.
Uwielbiam kremy jaglane, mógłbym jeść je codziennie.
przepis:
60 g kaszy jaglanej
150 g ugotowanej marchewki
20 g mąki kokosowej
50 ml mleczka kokosowego
słodzidło
Kaszę jaglaną prażymy, zalewamy wodą, gotujemy, studzimy. Blendujemy z resztą składników. Chłodzimy przez noc.
Takiego kremu nie jadłam i muszę wypróbować ;)
OdpowiedzUsuńObecnie najczęściej robię z jabłkiem lub gruszką ;)
Marchewka i kokos idealnie do siebie pasują!
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszystkie warzywne kombinacje na słodko. Marchewka, kokos i pomarańcza to odrobina radości z rana przynajmniej dla kubków smakowych :]
OdpowiedzUsuńGenialne połączenie smaków!
OdpowiedzUsuńJeszcze ten kolor :)
Osobiście bardzo lubię połączenie marchewki z pomarańczą i cynamonem.
Oj tak kremy jaglane wymiatają :D
OdpowiedzUsuńAle cudeńko *,*
OdpowiedzUsuń