poniedziałek, 14 marca 2016

Marchewkokos

Marchewkowo - kokosowy krem jaglany z puree z dyni i mleczkiem kokosowym
później pomarańczą

Smaki idealne, gęstość pierwsza klasa. Kolor też niczego sobie.
Uwielbiam kremy jaglane, mógłbym jeść je codziennie.

przepis:

60 g kaszy jaglanej
150 g ugotowanej marchewki
20 g mąki kokosowej
50 ml mleczka kokosowego
słodzidło

Kaszę jaglaną prażymy, zalewamy wodą, gotujemy, studzimy. Blendujemy z resztą składników. Chłodzimy przez noc.

6 komentarzy:

  1. Takiego kremu nie jadłam i muszę wypróbować ;)
    Obecnie najczęściej robię z jabłkiem lub gruszką ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Marchewka i kokos idealnie do siebie pasują!

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam wszystkie warzywne kombinacje na słodko. Marchewka, kokos i pomarańcza to odrobina radości z rana przynajmniej dla kubków smakowych :]

    OdpowiedzUsuń
  4. Genialne połączenie smaków!
    Jeszcze ten kolor :)
    Osobiście bardzo lubię połączenie marchewki z pomarańczą i cynamonem.

    OdpowiedzUsuń
  5. Oj tak kremy jaglane wymiatają :D

    OdpowiedzUsuń