czwartek, 3 marca 2016

Na wynos - sernik


Gotowany sernik dyniowo - kokosowo - orzechowy z mleczkiem kokosowym i puree z dyni

Z puree dyniowym, mleczkiem i mąką kokosową, masłem orzechowym.

Czy da się zamknąć więcej pysznych smaków w jednym słoiku? 

*przepis:

250 g twarogu
jajko
1/4 szklanki mleka kokosowego
1 łyżka mąki kokosowej
100 g puree z dyni
20-25 g masła orzechowego
cynamon
słodzidło

W garnuszku umieszczamy twaróg, żółtko, mleko, puree, masło. Mieszamy i zagotowujemy. Dodajemy mąkę kokosową oraz ubite na sztywną pianę białko. Mieszamy, gotujemy chwilę, przekładamy do słoiczka. Chłodzimy przez noc.

Czy ja mogę tutaj na serio wrócić?

3 komentarze:

  1. Cudo w słoiczku. Nie wiem czemu, ale uwielbiam jeść i pić ze słoików hahah...;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super przepis, chętnie go wypróbuję. :-) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. to jest na prawdę świetny pomysł! ja na wynos zabieram wiecznie sałatkę- sytą bo z tuńczykiem i awokado ale już mnie to nudzi- a taki sernik wyjadany ze słoika, sycący i do tego pyszny to świetna alternatywa! a słoik nie zajmie w torebce więcej miejsca niż plastikowy pojemnik z sałatką:)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń