Gotowany sernik dyniowo - kokosowo - orzechowy z mleczkiem kokosowym i puree z dyni
Z puree dyniowym, mleczkiem i mąką kokosową, masłem orzechowym.
Czy da się zamknąć więcej pysznych smaków w jednym słoiku?
*przepis:
250 g twarogu
jajko
1/4 szklanki mleka kokosowego
1 łyżka mąki kokosowej
100 g puree z dyni
20-25 g masła orzechowego
cynamon
słodzidło
W garnuszku umieszczamy twaróg, żółtko, mleko, puree, masło. Mieszamy i zagotowujemy. Dodajemy mąkę kokosową oraz ubite na sztywną pianę białko. Mieszamy, gotujemy chwilę, przekładamy do słoiczka. Chłodzimy przez noc.
Czy ja mogę tutaj na serio wrócić?
Cudo w słoiczku. Nie wiem czemu, ale uwielbiam jeść i pić ze słoików hahah...;)
OdpowiedzUsuńSuper przepis, chętnie go wypróbuję. :-) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńto jest na prawdę świetny pomysł! ja na wynos zabieram wiecznie sałatkę- sytą bo z tuńczykiem i awokado ale już mnie to nudzi- a taki sernik wyjadany ze słoika, sycący i do tego pyszny to świetna alternatywa! a słoik nie zajmie w torebce więcej miejsca niż plastikowy pojemnik z sałatką:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam