sobota, 14 listopada 2015

Kwintesencja jesieni


Marchewkowo-bananowy krem jaglany z bananem i prażonymi orzechami włoskimi

Schłodzony przez noc

Cała jesień w jednej miseczce. Idealnie gęsta. Pomarańczowa jak liście, z orzechami. Zimna, bo jesień jest taka. Lubię jesień, szczególnie taką.

przepis:
(dostosowany dla osób nie muszących jeść 3500 kalorii dziennie)

65g kaszy jaglanej
1 i 1/2 szklanki płynów
duża marchewka
banan
cynamon
słodzidło

Kaszę prażymy, zalewamy wodą i gotujemy. Marchewkę gotujemy. Miksujemy wszystko razem na gładką konsystencję i chłodzimy przez noc w lodówce.

6 komentarzy:

  1. uwielbiam prażyć orzechy, wtedy wydobywa się z nich niepowtarzalny aromat!

    OdpowiedzUsuń
  2. Rzeczywiście, bardzo jesienna miseczka :)

    OdpowiedzUsuń
  3. krem jaglany jest przepyszny, a szczególnie marchewkowy ;)

    OdpowiedzUsuń