niedziela, 8 listopada 2015

Szarlotkowy krem jaglany


Waniliowy krem jaglany z pieczonym jabłkiem, daktylami, miodem i cynamonem

Na waniliowym napoju sojowym z pieczonym( w mikrofalówce) jabłkiem i cynamonem również w środku.

Hmm, jeszcze niedawno nie przepadałem za kremami. Ale odkrywam u nich coraz więcej możliwości, i podoba mi się to!

przepis:
wersja normalna

60g kaszy jaglanej
1,5 szklanki płynu
jabłko
banan
daktyle
cynamon
słodzidło
ew. aromat waniliowy

Jabłko obieramy ze skórki (którą zostawiamy), pieczemy w mikrofalówce, kroimy w kostkę. Kasze prażymy i gotujemy. Do ugotowanej kaszy dodajemy skórki jabłka, banana, cynamon i blendujemy na krem. Mieszamy z upieczonym jabłkiem i pokrojonymi daktylami. Chłodzimy (przez noc) w lodówce.




1 komentarz: