czwartek, 19 listopada 2015

Pietruszka i gruszka - wielki powrót!


Pietruszkowy krem jaglany z karmelizowaną gruszką i płatkami migdałów

Z puree pietruszkowym i cynamonem. Gruszka karmelizowana z gałą muszkatołową, cynamonem i solą.

Idealne śniadanie. Idealne zestawienie. Idealna konsystencja. 
Spróbujcie ją dodać razem z cynamonem, a zakochacie się jak ja.
A jak już będziecie mieli puree, to koniecznie zróbcie sobie kanapkę z pietruszką i nutellą.

przepis:

60 g kaszy jaglanej
1 1/3 płynu
100 g ugotowanej pietruszki
1 łyżka zagęszczacza (u mnie kasza manna)
słodzidło

Kaszę jaglaną prażymy, zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem do wchłonięcia wody. Pietruszkę blendujemy, kaszę także. Łączymy obie masy. Dodajemy coś do zagęszczenia, cynamon. Chłodzimy przez noc w lodówce. 

2 komentarze: