czwartek, 3 grudnia 2015

Marchewkowe naleśniki


Marchewkowe naleśniki drożdżowe nadziane orzechowym twarogiem podane z duszoną gruszką i miodem

Twaróg z tartymi orzechami włoskimi, miodem i cynamonem

To był świetny pomysł, żeby sypnąć od tak trochę drożdży. Ten aromat naprawdę się wpasował, nawet jeżeli to był tylko aromat. 
Naleśniki były supersłodkie od marchewki, ale gruszka i miód to ostatnio moje "must"!

przepis: 

40 g mąki
jajko
120 g puree z ugotowanej marchewki
120 - 150 ml płynu
słodzidło
trochę drożdży (instant)
cynamon

Wszystkie składniki dokładnie miksujemy i odstawiamy na 30 minut. Smażymy na dobrze rozgrzanej, natłuszczonej patelni. 


2 komentarze:

  1. Nie robiłam jeszcze drożdżowych naleśników, czas spróbować :)

    OdpowiedzUsuń