piątek, 11 marca 2016

Gryczane placki (wegańskie)



(v)
Kokosowo - bananowe placki z kaszy gryczanej z gruszką

Skoro były naleśniki, to czemu nie miałoby być placków? Zdziwiłem się, ze wyszły aż tak bezproblemowo. A w smaku? Pyszne, uwielbiam kaszę gryczaną.

*przepis:

60 g kaszy gryczanej
1 łyżka mąki kokosowej
banan
1 łyżeczka siemienia lnianego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta sody oczyszczonej
30 ml mleczka kokosowego
słodzidło

Kaszę rano zalewamy szklanką wody. Wieczorem odsączamy i blendujemy z bananem. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Rano smażymy placki z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni (można pod przykryciem).

1 komentarz:

  1. Kocham kaszę gryczaną ! Muszę koniecznie spróbować takich placków :D

    OdpowiedzUsuń