sobota, 27 czerwca 2015

34 banan miód kawa


bananowo-owsiane gofry z ricottą i sosem miodowo-kawowym 




Były bardzo, oj po prostu zajekurwabiste wspaniałe były. Nic więcej.

*przepis:

30g płatków owsianych 
30g mąki 
mały zmiksowany banan
białko jajka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżka stopionego masła
łyżka mleka
cynamon
sól
słodzidło

Płatki zalewamy wrzątkiem i czekam, aż wchłonie się cały płyn. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i pieczemy w dobrze nagrzanej i czymś nasmarowanej gofrownicy. 

zabiegany dzień, w ogóle nie mam czasu! :)


6 komentarzy:

  1. Widać, że były takie jakie były *.* Po prostu genialne!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wpadam do Ciebie na taką wersję, bo moja gofrownica odmawia współpracy :(

    OdpowiedzUsuń
  3. To skreślone słowa idealnie je opisuje ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale mi narobiłeś ochoty na gofry :D

    OdpowiedzUsuń