środa, 3 czerwca 2015

idealnie zgrany



waniliowy gotowany serniczek z wiejskiego z truskawkami i nutella




Wow! To mój pierwszy serniczek. Co prawda, jeszcze nie z twarogu i jeszcze nie pieczony. Podczas przygotowywania miałem mnóstwo obaw, ale finalnie smakował obłędnie. Zestawiony z truskawkami i nutellą, oh jezu! Bardzo sycący i pyszny. Słonawy posmak ciekawie się zgrał z wanilią. Idealne zaczęcie pracowitej środy. Jeszcze przyjemniejsze było to, że mogłem go spałaszować w łóżku.

przepis:

200g serka wiejskiego
jajko
łyżka budyniu waniliowego 
1/4 szklanki mleka
słodzidło

Serek łączymy z jajkiem w rondelku, a budyń z mlekiem. Doprowadzamy serek do wrzenia, dodajemy budyń i gotujemy do odpowiedniej gęstości.
Przekładamy do kokilki. Chłodzimy.

Środa w szkole nie była zbytnio ciężka, ale niestety czekają mnie jeszcze korepetycję z chemii. Kto ją wymyślił? Wolałbym uczyć się łaciny.





6 komentarzy:

  1. Wanilia, truskawki i nutella- zaśliniłam klawiaturę <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Co prawda, nie wygląda aż tak apetycznie, ale to miłe :)

      Usuń
  2. Wyszedł perfekcyjny! Wygląda jakbyś go piekł ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dodatki dobrałeś idealne ! :D i racja, serniczek z wiejskiego jest przepyszny :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeszcze teraz muszę spróbować tego 'normalnego' :)

      Usuń