wtorek, 5 stycznia 2016

Pietruszkowy sernik?


Pietruszkowo-kokosowy krem z ricotty

Z puree z pietruszki, z mąką i mlekiem kokosowym

Nie wiem co pietruszka ma takiego w sobie, że ją uwielbiam na słodko?

A przepis na coś z tofu ktoś podrzuci? :)

przepis:

200 g ricotty
białko
łyżeczka cukru pudru
puree z 2 średnich pietruszek
1 łyżka mąki kokosowej
20 ml mleka kokosowego
sok z cytryny
słodzidło

Ricottę mieszamy z puree pietruszkowym, odrobiną soku, mąką i mlekiem. Białko ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy puder i chwilę miksujemy. Dodajemy do masy serowej i delikatnie łączymy. Chłodzimy przez noc. 


5 komentarzy:

  1. Super pomysł. :) Dobre było?

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też uwielbiam pietruszkę na słodko, więc uważam, że śniadanko mistrzowskie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale ciekawe! ja pietruszki na słodko jeszcze nie jadałam :P

    OdpowiedzUsuń