poniedziałek, 18 stycznia 2016

Placki na greckim


Kokosowe placki greckie z duszoną gruszką, jogurtem greckim i olejkiem karmelowym

Na jogurcie greckim i z mąką kokosową

To chyba moje ulubione placki. Miękkie, puszyste, delikatne. I z gruszką - mioodzio.
A olejek (który jest do kaw) jest słodki!
Kontrolowanie czasu smażenia placków kokosowych jest całkiem skomplikowane.




10 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Te na mące kokosowej trochę inaczej się smażą, nie mam jeszcze z nimi wyczucia. :)

      Usuń
  2. Nigdy nie jadłam placuszków na jogurcie greckim, będę musiała spróbować! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Koniecznie spróbuj jeszcze tych na bieluchu i jogurcie bałkańskim ;>

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bałkański, hmm. Muszą być genialne, uwielbiam bałkański!

      Usuń
  4. Lodzio-miodzio :D Świetny kolorek mają te placuchy!

    OdpowiedzUsuń
  5. mógłbyś podać dokładne proporcje? muszę je koniecznie zrobić

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. przepis podlinkowany, tylko że 1/4 mąki zastąpiłem kokosową :)

      Usuń