sobota, 30 lipca 2016

Dawno nie było


(v)
Cukiniowe brownie z orzechami laskowymi i gorzką czekoladą

Dawno nie było żadnego wypieku i żadnego brownie. A ja muszę czasem zaspokoić czekoladowe zachcianki, więc nie czekałem i przygotowałem to, co od dawno za mną chodziło. Brownie z cukinią!
Maziste, czekoladowe - pyszne!

przepis:

130 g cukinii
20 g mąki kokosowej
20 g mąki
30 ml mleka roślinnego
1 łyżeczka siemienia lnianego zalanego odrobiną wody
15 g kakao
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta sody
słodzidło

15 g orzechów laskowych
gorzka czekolada

Cukinie ścieramy na drobnych oczkach, lekko solimy. Dodajemy resztę składników, mieszamy. Dodajemy posiekane orzechy laskowe i pokruszoną czekoladę. Przekładamy do natłuszczonej foremki i pieczemy w 180 stopniach przez około 45 minut.

1 komentarz:

  1. Ale bym teraz takie coś zjadła *.*
    Zapraszam:
    http://chrupacz-poranny.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń