poniedziałek, 4 lipca 2016

Migdałowy pudding z kalafiora


(v)
Migdałowy krem z kalafiora z morelami i wegańską białą czekoladą

Jakoś tak bardzo kalafiorowo u mnie ostatnio. Ale ja dopiero odkrywam możliwości tego pysznego warzywa, ostrzegam! 
Krem wyszedł niezwykle aksamitny, lekki i kremowy. Zjadłem go na ciepło, ale równie pyszny byłby schłodzony.
A czekolada kupiłem na promocji w eko sklepie, i zjadłem prawie całą od razu ♥

przepis:

500 g kalafiora
30 g mąki migdałowej SKWORCU 
sok z cytryny
cynamon
słodzidło 

Kalafiora rozgotowujemy, blendujemy na gładko, dodajemy resztę składników. Chłodzimy już zjadamy od razu.

A za 3 godziny dowiem się co z moją szkołą.

1 komentarz: