środa, 24 czerwca 2015

30 corn minis


cynamonowy krem z płatków śniadaniowych z rodzynkami


Aż mnie serce boli, gdy widzę niektóre śniadania na innych blogach śniadaniowców.
Ale nie, trzymam się dzielnie. Został jeszcze tylko jeden dzień.
Dzisiaj zdecydowałem się wykorzystać resztkę płatków śniadaniowych. Odkąd nie jem ich na śniadanie, to leżą zapomniane biedactwa. Ale dobrze, bo obecne śniadania podobają mi się zdecydowanie bardziej!

Krem jest, hmm, gęsty? Jest słodki, jest kremowy - jak to kremy. Ma ciekawy smak, i doskonale sprawdziłby się na pieczywie. Sam także smakował niezwykle. Bardzo cynamonowy!
Można kombinować z nim dowolnie. Zaczynając od bazy płatkowej a kończąc na dodatkach!

przepis:

pół szklanki płatków kukurydzianych
pół szklanki płatków cini minis
80g jogurtu naturnalnego
pół szklanki mleka
cynamon
garść rodzynek
słodzidło

Wszystkie składniki oprócz rodzynek umieszczamy w miseczce i blendujemy do uzyskania pożądanej konsystencji. W razie potrzeby dodajemy mleka. Na końcu wsypujemy rodzynki i mieszamy.

Jak można nie ogarniać różnicy między utyciem a przytyciem? 

6 komentarzy:

  1. Chyba przez Ciebie zrobię sobie jakiś taki krem, bo dawno nie było. Koniecznie spróbuj jakiegoś z kaszy jaglanej - pycha!
    A tak w ogóle, skąd jesteś?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mieszkam na wsi oddalonej 45 km od łodzi. Jaglany? Robiłem już, i go upiekłem :D http://polarois.blogspot.com/2015/06/jeszcze-blade.html

      Usuń
  2. U mnie leży nieruszone całe pudło kukurydzianych...Może coś takiego też zrobię?

    OdpowiedzUsuń
  3. U mnie też zalega pełno płatków... :)
    A jak daleko masz do Poznania? :)

    OdpowiedzUsuń