piątek, 1 stycznia 2016

Gofrowe love


Dyniowo-kokosowe gofry z ricottą, gruszką i syropem klonowym
(z masłem orzechowym i dżemem malinowym)

Gofry - i nic więcej do szczęścia nie potrzeba!
Idealne zaczęcie nowego roku.

przepis:

15 g mąki kokosowej
35g mąki
150g puree z dyni
jajko
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta sody
ew. mleko do konsystencji
słodzidło

olej kokosowy

Wszystkie składniki miksujemy i pieczemy w gofrownicy wysmarowanej olejem kokosowym przez kilka minut. 


5 komentarzy:

  1. Szczęśliwego Nowego Roku :))

    OdpowiedzUsuń
  2. No ładnie tak goframi kusić jak mi się gofrownica zepsuła? :c
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię gofry i z pewnością jadłabym je częściej, ale nie mam gofrownicy, więc nie często jest okazja. Obserwuję :)

    smacznyrezultat.blogspot.com - klik!

    OdpowiedzUsuń