niedziela, 10 kwietnia 2016

Tatowe placki w mojej wersji




Placki owsiane z rodzynkami polane miodem
więcej mioodu!

Ze szczyptą soli i rodzynkami w środku.

Tak za mną chodziło, by powtórzyć tatowe placki, aż w końcu się zdecydowałem.
Co prawda, trochę w innej wersji, bo trochę mniej słone, mniej jajeczne. Ale przyznam, ze tak samo dobre. Słone ze słodkim, miodowym akcentem. Fajna sprawa!

przepis:

40 g płatków owsianych (zalanych 100 ml wrzątku)
1 jajko
20 g mąki (owsianej)
10 g rodzynek (zalanych 30 ml wrzątku)
większa szczypta soli
cynamon
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta sody

Wszystkie składniki miksujemy i smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron. 

2 komentarze:

  1. Mniam, mniam! Chyba sama się skuszę, bo wyglądają świetnie! :) p.s. będę tu częściej zaglądać :)
    nataliakupczak.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękny stosik :D Dostrzegam nowego Make pake XD

    OdpowiedzUsuń