Batatowe gofry z masłem orzechowym i bananem
Musiałem batata wykorzystać, a takie rozwiązanie mi się bardzo podobało. Słodki, nie do końca zmiksowany batat tak przyjemnie smakował w chrupiącym gofrze!
*przepis:
50g mąki pełnoziarnistej
100g pure z pieczonego batata
jajko
cynamon
coś do posłodzenia
ok. 1/5 - 1/4 szklanki wody/mleka
1/2 proszku proszku do pieczenia
szczypta sody oczyszczonej
Wszystkie składniki miksujemy i pieczemy w dobrze nagrzanej gofrownicy przez kilka minut.
Kocham Twoje śniadania! <3
OdpowiedzUsuńJa kocham śniadania ogólnie, a moim "guru" jest Natalia z ore-food-love-and-life.blogspot.com :)
UsuńWyglądają wspaniale :)
OdpowiedzUsuńTaki batat- no uwielbiam go!
Świetna sprawa :D
Zapraszam:
http://nackany-zeszycik.blogspot.com/
Dziękuję, na pewno zajrzę ;)
Usuń