poniedziałek, 1 lutego 2016

Gofry ziemniaczane



Batatowe gofry z masłem orzechowym i bananem

Musiałem batata wykorzystać, a takie rozwiązanie mi się bardzo podobało. Słodki, nie do końca zmiksowany batat tak przyjemnie smakował w chrupiącym gofrze!

*przepis:


50g mąki pełnoziarnistej
100g pure z pieczonego batata
jajko
cynamon
coś do posłodzenia
ok. 1/5 - 1/4 szklanki wody/mleka
1/2 proszku proszku do pieczenia
szczypta sody oczyszczonej

Wszystkie składniki miksujemy i pieczemy w dobrze nagrzanej gofrownicy przez kilka minut.


4 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Ja kocham śniadania ogólnie, a moim "guru" jest Natalia z ore-food-love-and-life.blogspot.com :)

      Usuń
  2. Wyglądają wspaniale :)
    Taki batat- no uwielbiam go!
    Świetna sprawa :D
    Zapraszam:
    http://nackany-zeszycik.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń