czwartek, 12 maja 2016

Naleśniki z gryki nadziane bananem



(v)
Naleśniki z kaszy gryczanej nadziane kremem bananowo - orzechowym

Nie wiem czemu, ale te naleśniki mają coś w sobie. Nie przepadam za pulchniejszymi naleśnikami jakoś, wolę te cieniutkie. Ale dla tego dziwnego, po prostu gryczanego, posmaku czasem warto. I to, że to z samej gryki - dla mnie magia.

7 komentarzy:

  1. Chyba muszę się w końcu zabrać za gryczane naleśniki, bo te twoje strasznie kuszą 😀😀😀

    OdpowiedzUsuń
  2. Z jakich proporcji robiłeś że tak dużo wyszło? <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. z 80 g kaszy + z 250-350 ml wody. Straciłem rachubę, bo trochę dolewałem jeszcze.

      Usuń
  3. Odpowiedzi
    1. rozgnieciony banan z cynamonem i masłem orzechowym ;)

      Usuń
  4. Uwielbiam te naleśniki :)
    http://iwonka-bloguje.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń