sobota, 21 maja 2016

Szpinakowe pankejki



Szpinakowe placki kokosowe z bananem; spory kawałek ciasta

Fajna sprawa, jeszcze muszę zrobić kakaowe :D
Grube, słodkie i oczywiście - wcale nie czuć szpinaku.

przepis:

100-150 g mrożonego szpinaku
jajko
15 g mąki kokosowej
35 g mąki
40 ml mleczka kokosowego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta sody
słodzidło

Szpinak rozmrażamy, odciskamy z wody (nie wylewamy jej). Miksujemy z resztą składników, dodając wody do odpowiedniej konsystencji. Smażymy pod przykryciem z obu stron.


A wieczorem jeszcze będzie grill urodzinowy mój i dziadka.
Nie mogę się doczekać, bo przygotowałem dwa super torty :D

2 komentarze:

  1. Szpinak w placuszkach...nigdy nie próbowałam :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie dzisiaj myślałam o ciastku ze szpinakiem, a tu kolejna pyszność z takim nietypowym na słodko dodatkiem :)

    OdpowiedzUsuń